”Dapat Berita Kak Nad Saklt”, – Aedy Ashraf Luah Sesuatu Buat Ramai Seb4k

Aktor Aedy Ashraf mend0akan agar rakan pelakon, Nad Zainal yang diberitakan sedang berada di h0spital kerana dij4ngkiti rad4ng paru paru segera sembuh.“Saya sangat terkejvt dengan berita Kak Nad saklt. Saya tidak tahu mahu cakap apa, tapi saya sangat berharap dan mend0akan agar tahap kesihatan beliau kembali pulih,” ujar Aedy kepada Gempak.

Menurut bintang drama Astro Original, Kudeta itu lagi, sebagai rakan pelakon yang pernah berk0ngsi naskhah dengannya, Nad disifatkan sangat gifted.“Beliau bukan talented ya, tapi gifted, saya rasa semua orang tahu kemampuannya. Saya pernah berlakon dengan beliau, dan beliau seorang yang sangat baik. Semoga beliau cepat sembuh,” katanya lagi.

Terdahulu media melaporkan pelakon utama drama Cina Buta, Nad Zainal berada di unit rawatan rapi (ICU) di Hospital Ampang Puteri, dipercayai akibat jangkitan kum4n di paru-paru.Terdahulu, pada 27 Mac lalu, kec0h dalam media sosial apabila tular video memaparkan Aedy melutut melamar Amelia sebagai kekasih hatinya di sebuah acara festival makanan.Aedy, 28 dan Amelia, 27, dikatakan mula rapat selepas digandingkan sebagai hero serta heroin dalam drama berjudul Kisah Cinta Kita yang ditayangkan November tahun lalu.

“Saya difahamkan Nad Zainal mengalami j4ngkitan kum4n di paru-paru (lung infecti0n). Tapi saya tak tahu sebenarnya bila dia kena tu.“Yang saya dapat maklumat dari pembantu peribadinya, dia baru saja dimasukkan ke ICU. Tapi doktor kata keadaannya sekarang stabil cuma masih di ICU.“Sebelum ini dia memang ada pergi pemeriksaan doktor tapi ingatkan tak serius. Mungkin long c0vid tapi tula saya pun tak berapa pasti apa,” katanya kepada Gempak.

Leave a Comment