”Jangan Cakap Kami Tak Ajar Adik”, – Sharifah Shahirah ‘P0st’ Video Sakinah Berhijab Tarik Perhatian Netizen

Wanita Islam yang berhijab, bukanlah berhijrah, sebaliknya kembali ke jalan Islam sebenar. Malah, jika kita lebih sekarang ini, ramai di kalangan selebriti wanita sudah mula berhijab dan tidak dapat din4fikan penghijrahan mereka ini sedikit sebanyak membuka hati orang lain untuk terus kekal berhijab.

Terbaharu, tular sebuah video memaparkan penampilan aktres berbakat besar, Sharifah Sakinah atau dikenali Kinah mengenakan hijab sehingga berjaya menarik perhatian ramai.Menerusi video dimuat naik oleh Sharifah Shahirah iaitu kakak kepada aktres berusia 33 itu, jelas memaparkan Kinah berbusana serba hitam dengan menggayakan tudung labuh.

“Jangan cakap kami tak ajar adik ya. Kami ajar pelan-pelan, kami pun sama merangkak,”tulis Sharifah Shahirah ringkas.Pelakon sensasi, Sharifah Sakinah memberi bayangan rumah tangga dibina bersama jejaka kelahiran Sweden, Michael Hansen sudah berakhir.Kapsyen dimuat naik Sakinah dalam Instagram mencetuskan tanda-tanya.

“Disebabkan itu, kami tidak lagi mampu menjadi pasangan. Tamat,” tulis pemilik nama lengkap Sharifah Nurul Sakinah Syed Abu Bakar Al-Khaired itu.Walaupun ia bukanlah penampilan terkini pemilik nama Sharifah Nurul Sakinah Syed Abu Bakar Al-Khaired kerana masih berpakaian s3ksi, namun rata-rata netizen mendoakan terbaik buat aktres tersebut agar dapat menerima hidayah.Apa-apa pun, didoakan semoga Sharifah Sakinah dan wanita beragama Islam di luar sana mendapat hidayah dan kembali ke fitrah asal dengan menvtup aurat dengan sempurna sebelum terlambat.

Sumber : TikTok @shieraijoy

Leave a Comment